Check also our page on facebook     facebook

 • Beste Jacqueline en Bas,

  Vanuit een nat en kil Nederland nogmaals hartelijk dank dat we drie weken in augustus/september van jullie zalige Maison Riante mochten genieten. We kunnen iedereen die een vakantiewoning in de Lot zoekt en van rust houdt, van harte aanraden jullie paradijsje eens te huren. Dat geldt zeker voor mensen met (een) hond(en). Het huis is van alle gemakken voorzien en een van de mooiste van Concots. Jullie hebben de tuin perfect omheind en gezien de hoge temperaturen vonden we het heerlijk dat je er op elk moment van de dag zowel in de zon als in de schaduw kon zitten. In de zomer moet de tuin één groot feest voor liefhebbers van bloemen zijn geweest, maar ook wij hebben nog kunnen genieten van de talrijke bloemen. Vanuit huis hebben we prachtige lange en korte wandelingen gemaakt. Ook wat dat betreft is de ligging ideaal voor mensen met honden. Concots, dat ogenschijnlijk alleen maar door vriendelijke mensen wordt bewoond, vinden we een heerlijk rustig dorp waar we nog gewoon op de dorpsstraat konden lopen zonder dat we steeds aan de kant moesten voor gemotoriseerd verkeer. En als we zin hadden in gezellige drukte, zaten we in een klein kwartiertje al in het schitterende Saint Cirq-Lapopie en het prachtige dal van de Lot. De honden hebben heerlijk gezwommen in zowel de Lot als Célé. En wat is het mooi om een ‘rondje’ Célé over de D41 en D24 te rijden en de Lot een eind in oostelijke richting te volgen. Het ene na het andere pittoreske dorpje! Wat ons ook opviel, was dat de wifi ook buitenshuis snel en goed werkt, wat voor veel mensen wel een pré zal zijn. Overigens vonden we op maandag, als de bakker dicht was, het brood van het supermarktje even voor Limogne-en-Quercy ook niet te versmaden!

  Kortom, we hebben elke minuut genóten en komen zeker nog een keer terug!

  Hartelijke groeten,

  Trudy & Jan

 • Un séjour très agréable dans une très belle maison avec un terrain grand bien clos et ombragé. Un accès à 10Kms à pied (aller) avec un départ du village pour saint Cirq Lapopie.

  Un accueil agréable et une maison très propre (très agréable).

  Mention spécial pour le restau : l’Esprit du Causse qui est GENIAL à ne pas louper.

 • Hallo Jacqueline en Bas,

  Nu eens eindelijk de tijd nemen om jullie huisje aan te bevelen.
  Onze Donny kon nergens weg, Bas heeft prima werk geleverd, wij konden zelfs rustig binnen blijven als het regende, dan ging Donny wel even schuilen onder het afdakje.
  Ja het weer wilde niet steeds mee maar toch blijft de omgeving prachtig.
  Jullie zijn ook zeker fantastische gastheren,(vrouw).
  Wij waren al eens bij jullie geweest, dus veel dingen hebben we 2 keer gezien, maar dat is zeker niet erg.
  Penne is zeker aan te bevelen, en ook de Pont de Valentré.
  Wat was het wakker gemaakt worden door de vogeltjes zalig, heel wat anders dan constant auto’s en mensen voor je slaapkamerraam.
  Je geraakt toch sneller gewend aan de rust en stilte dan aan het lawaai hoor.
  Maar zelfs het iets langer blijven dan 2 weken vonden wij niet erg, jammer dat we terug moesten.

  Oh ja ook aan te bevelen, de pizza wagen op donderdagavond, echt lekker.

  Nog vele groetjes van ons beiden en an onze omstuimige Donny.
  Hopelijk kunnen we nog eens terug komen….duimen maar…

  José, Thierry en Donny

 • Séjour de 10 jours au sein de “la maison Riante”. Nous avons apprécié l’accueil très sympathique, le panier de bienvenue. Séjour au calme. Terrain clos et très agréable, soigné et bien fleuri. Intérieur confortable, propre et spacieux (nous étions 2).
  Juste un petit bémol le manque de four (pour les amateurs de gâteaux ou tartes diverses). En ce qui nous concerne cela nous a manqué, mais n’a gâché en rien notre séjour dans ce petit village fort agréable avec des sentiers de randonnées accessibles sans prendre la voiture.
  L’incontournable de la région est sans aucun doute St Cirq Lapopie (magnifique petit village).
  Nous reviendrons certainement (en prenant soin d’emmener notre petit four (rires).
  Merci de tout cœur pour votre grande gentillesse et disponibilité.
  Annie et Patrice C

 • Nous avons passé une très bonne semaine au mois de mars à Concots dans la “Maison Riante” qui était bien équipée et très bien chauffée, agréable à vivre avec un terrain très bien clos (très utile avec notre grande chienne Ixelle de race Léonberg). L’accueil des propriétaires était très sympathique, avec un panier de bienvenue bien agréable. Nous en avons profité pour découvrir la région et les beaux sentiers de randonnée car le soleil était au rendez-vous. Nous avons aussi profité du restaurant “bistronomique” sans avoir besoin de prendre la voiture.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On Facebook